Cadmus fordítás Cadmus

Ferenc pápa búcsút vett Kairótól

„Elhagyván Egyiptomot, szeretném kifejezésre juttatni hálámat Önnek és a szeretett egyiptomi népnek a szívélyes fogadtatásért és a vendéglátásért”

Minden a tervezett program szerint történt, így Ferenc pápa a kétnapos egyiptomi útja végén április 29-én szombaton délután öt órakor az Alitalia gépével visszaindult Rómába. Al Szíszi egyiptomi köztársasági elnök egészen a repülőgép lépcsőjéig kísérte a vendégét II. Tavadrosz kopt ortodox pátriárkával és a kopt katolikus pátriárkával együtt, majd 17 órakor Ferenc pápa visszaindult Rómába, hogy három és fél órás utat követően este fél kilenckor érkezzen székvárosába Szent Márk kairói székvárosából.

Ferenc pápa rögtön az induláskor a repülőgép fedélzetéről táviratban köszöntötte Al-Sisi egyiptomi köztársasági elnököt: „Elhagyván Egyiptomot, szeretném kifejezésre juttatni hálámat Önnek és a szeretett egyiptomi népnek a szívélyes fogadtatásért és a vendéglátásért. Biztosítom Önt az imádságaimról, a béke és az öröm isteni áldását kérem Hazája számára”.

Orientalista.hu – RadioVaticana

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑