Cadmus fordítás Cadmus

Ferenc pápa: imádkozzunk az egyiptomi koptokért, akiket hitükért öltek meg

Nem tagadták meg hitüket, ezért vérüket ontották. Emiatt mészárolták le pénteken a koptokat Egyiptomban. Ferenc pápa e szavakkal fejezte ki fájdalmát a Szent Lőrinc-székesegyházban, ahol genovai utazásán, szombaton délelőtt találkozott az egyházmegye papságával és szerzeteseivel. A pápa imádkozott a gyűlölet áldozataiért.

„Kedves fivéreim és nővéreim, imádkozzunk együtt egyiptomi kopt testvéreinkért, akiket azért öltek meg, mert nem akarták megtagadni hitüket. Velük együtt, püspökükkel, Tavadrosz testvéremmel együtt arra szólítalak benneteket, hogy csöndben imádkozzunk, aztán mondjunk el egy Üdvözlégyet. És ne feledjük, hogy ma többen vannak a keresztény vértanúk, mint régen, az egyház születésekor. Többen vannak”.

Értelmetlen gyűlölet és erőszakos gyalázat a koptok ellen

Pénteken Ferenc pápa táviratban fejezte ki részvétét Abdel-Fattah esz-Szíszi egyiptomi elnöknek. Barbár támadásnak minősítette a fegyveresek által elkövetett mészárlást, amelyet autóbuszon utazó kopt zarándokok ellen hajtottak végre Egyiptom déli részén.

A 28 halott között gyermekek is vannak, mintegy húszan megsebesültek, néhányan súlyos állapotban vannak. Táviratában a pápa szolidaritását fejezi ki az értelmetlen gyűlölet és erőszakos gyalázat kopt áldozatainak, különös tekintettel azokra a gyermekekre, akiknek kioltották fiatal életét.

Ferenc pápa imáiról biztosítja a gyászoló családokat és a sebesülteket. Elkötelezi magát, hogy továbbra is közbenjárjon a békéért és a kiengesztelődésért egész Egyiptomban.

Orientalista.hu – RadioVaticana

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑