Cadmus fordítás Cadmus

Ferenc pápa ismételten a harcok azonnali leállítását sürgette

2023. 10. 22.

A humanitárius segítség célba juttatását és a túszok szabadon engedését kérte Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében, amelyben a gázai területen légi támadásban eltalált anglikán kórházról és a görög-ortodox plébániáról is szólt.

A katolikus egyházfő kijelentette, hogy nagy aggodalmat és fájdalmat érez az Izraelben és palesztin területen zajló események miatt.

Hozzátette: imájával közel van minden szenvedőhöz, a túszokhoz, a sebesültekhez, az áldozatokhoz és családtagjaikhoz.
Megemlítette a Gázában kialakult súlyos humanitárius helyzetet, és fájdalmát fejezte ki az utóbbi napokban felrobbantott al-Ahli kórház miatt, amelyet az anglikán egyház tartott fenn, valamint a Szent Porfürosz görög ortodox templom miatt, amely szintén légicsapásban rongálódott meg.

“Megismétlem felhívásomat annak érdekében, hogy nyíljanak folyosók, a humanitárius segítség továbbra is célba tudjon érni, és engedjék szabadon a túszokat” – mondta Ferenc pápa.

Sokszor hangoztatott nézetet ismételte meg, miszerint a világban dúló összes háború vereségnek számít, az emberi testvériség elpusztításának.
“Testvéreim, álljatok le! Álljatok le!” – hangoztatta a katolikus egyházfő.

A pápa emlékeztetett, hogy október 27-re imanapot hirdetett meg, amelynek estéjén a Szent Péter téren a világbékéért fognak imádkozni.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑