Finnország is csatlakozni akar az Új Selyemúthoz

Magyarország, Franciaország és oly sok más ország után most Finnország is csatlakozni kíván a 21-ik század legnagyobb projektjéhez, az Új Selyemúthoz.

Míg a hazai „nagyokosok” kiszámították, hogy az ezen interkontinentális infrastruktúrának a részét képező Belgrád-Budapest vasútvonal két és fél ezer év múlva (!) fizetődik ki, a finnek is meglátták benne a lehetőséget.

Tavaly áprilisban Sauli Niinistö finn elnök látta vendégül Hszi Csin-ping kínai elnököt, amikor számos együttműködési egyezményt írtak alá, így intelligens zöld városok kifejlesztésére.

A finnek úgy gondolják, hogy csatlakozásuk az Új Selyemúthoz növeli valós és virtuális összekapcsoltságukat és hogy ezzel elősegítik a gazdasági növekedést a teljes európai kontinensen.

A Finnair, az 5,5 milliós Finnország finn nemzeti légitársaság hat városba repül Kínába. A hetedik célpont (Nanking) idén adódik az eddigiekhez.

A finnek nagyon várják, hogy kiépítsék az első vasútvonalat Kouvola és a nyolcmilliós kínai Hszian városa között. A próbajárat nagy sikerrel zárult.

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu, China.org

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑