2018. 11. 03.

Fontos az USA-nak a török határ biztonsága

Az Egyesült Államok kijelentette: elkötelezett „a NATO tagja és az ISIS elleni koalíció fontos szövetségese, Törökország határbiztonsága iránt”.

Robert Palladino külügyi szóvivőhelyettes a külügyminisztériumban képrögzítés tilalma mellett rendezett sajtótájékoztatón nyilatkozott.

Palladino kijelentette: aggasztó az a lehetőség, hogy Észak-Szíriában egyetlen fél támadása alatt sem álló területeken amerikai katonák tartózkodhatnak:

„Jobb megközelítés Törökország és az Egyesült Államok között a koordináció és tanácskozás a török határbiztonság kapcsán.”

Palladino a manbidzsi ütemtervet hozta fel példának, s elmondta: Törökország és az Egyesült Államok között folyik a koordináció és tanácskozás, s aktívan zajlik a közös kiképzés is.

Palladino külügyi szóvivőhelyettes arra a kérdésre, hogy leállítják-e az ISIS terrorszervezet elleni harcot, amiért a Török Fegyveres Erők Aleppó Ayn Al-Arab régiójában lecsaptak az YPG/PKK terrorszervezet állásaira, azt felelte:

„Törökország a NATO tagja és az ISIS elleni koalíció fontos szövetségese. Fontos számunkra szövetségeseink határbiztonsága.”

TRT

, , , , , , , ,
Back to Top ↑