Francia segélymunkásokat öltek meg Nigerben

Hivatalosan is megkezdte a nyomozást a francia ügyészség terrorizmussal összefüggő gyilkosság ügyében hétfőn egy nappal azután, hogy Nigerben fegyveresek megöltek 8 embert.

Hat francia állampolgárt, a helyi idegenvezetőjüket, és a sofőrjüket gyilkolták meg a motoron érkező támadók egy zsiráf parkban, Niamey-től 60 kilométerre, ami kifejezetten biztonságos területnek számít a nyugat-afrikai országban. A csoport tagjai a párizsi központú ACTED segélyszervezet munkatársai voltak.

„ A munkatársaink 25 és 50 év közöttiek voltak. Niamey-ben a szervezet központjában dolgoztak, ami sárga zóna. A szervezetünk 10 éve van jelent Nigerben, és dolgoztunk már sokkal veszélyesebb zónákban is” – mondta Frédéric De Saint-Sernin az ACTED civil szervezet igazgatója

A civilszervezet francia munkatársai közül 4 nő volt és két férfi. Az áldozatokat a kiégett autóban találták meg néhány órával a támadás után.

Az ACTED az egyik legnagyobb francia segélyszervezet 10 éve nyújt segítséget az aszály, az élelmiszerhiány, és a térségben zajló konfliktusok miatt menekülni kényszerülő embereknek.

Euronews

 

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑