Franciaország is mentőegységeket küld Libanonba

Franciaország bejelentette, hogy két katonai repülőgépet küld Libanonba, hogy segítsenek a kedden történt bejrúti robbanás során még eltűntnek nyilvánított személyek felkutatásában.

A repülőn 15 tonna orvosi felszerelést és 500 fő befogadására alkalmas mobil kórházat is szállítanak Libanonba. A repülők szerdán indulnak el a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről. A gépek fedélzetén orvosok is lesznek akik segítik majd a robbanás miatt megtelt bejrúti kórházak munkáját.

Emmanuel Macron az tragédia után felhívta Michel Aoun libanoni államfőt és elmondta, hogy Franciaország támogatni fogja Libanont ebben a szörnyű helyzetben.

A libanoni egészségügyi minisztérium szerint a kedden történt robbanásnak már több mint 100 halálos áldozata van, és több személyt még mindig eltűntként tartanak számon.

A libanoni kormány szerint előzetes információk alapján a robbanást a kikötőben 2014-óta tárolt nagy mennyiségű műtrágya okozta. Állítólag 2750 tonna műtrágyát őriztek a raktárakban.

A robbanás után megjelent hírekben azonban többen is külső beavatkozásra gyanakodtak. A Trump kormányzathoz közel álló források is támadást említettek. A robbanás körülményei még mindig gyanúsak.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑