Ganz belegyezett Ciszjordánia részleges annektálásába

Netanjahu jövőbeli koalíciós partnere a kormányalakítási tárgyalásokon kijelentette, egyetlen kérése, hogy a koronavírus alatt fagyasszák be az átcsatolás folyamatát.

A hírek szerint Beni Ganz, a Kék és Fehér vezetője megegyezett a Likuddal az izraeli szuverenitás részleges kiterjesztéséről Ciszjordánia területeire — számolt be az i24NEWS.

A pártok közötti viszályok miatt csak lassan haladnak a koalíciós tárgyalások Izraelben. Azonban a hírek szerint áttörés történt a zsidó települések átcsatolásával kapcsolatban.

Korábban Ganz kijelentette, hogy győzelme esetén kiterjesztené Izrael szuverenitását a Jordán-völgyre, most azonban csak a kerítés nyugati oldalára eső telepek átcsatolását támogatná. A politikus szerint azonban ez nem lehet egyoldalú lépés. Ganz azt is kérte, hogy a koronavírus ideje alatt fagyasszák be a folyamatot. A hírek szerint Netanjahu és a Likud elfogadta ezt az álláspontot.

A Channel 13 izraeli csatorna információi szerint a baloldali politikus attól tart, hogy megromlik Szaúd-Arábiával a diplomáciai kapcsolat, ha Izrael nemzetközi támogatás nélkül annektálja Ciszjordániát.

Az előrehaladás ellenére az egységkormány várhatóan csak pészah után fog felállni.

Neokohn.hu

Sharing is caring!

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑