Gázát és Damaszkuszt támadta Izrael

Gázai és szíriai célpontokat bombázott az izraeli hadsereg válaszul azokra a rakétákra, amelyeket Gázából lőttek ki vasárnap éjszaka. Az izraeli hadsereg szerint az Iszlám Dzsihád nevű szervezet műveleti központjaira mértek csapást.

Gázában négyen megsérültek. A damaszkuszi légicsapásokban az Iszlám Dzsihád két tagja halt meg – ismerte el a szervezet.

Gázából körülbelül húsz rakétát lőttek ki izraeli területre vasárnap, amelyek a hírek szerint emberéletben nem okoztak kárt. A támadást az Iszlám Dzsihád vállalta magára. Már ez is válasz volt egy korábbi atrocitásra: az izraeli hadsereg megölte a szervezet egyik tagját, aki izraeli források szerint bombát akart telepíteni a gázai övezet határkerítéséhez.

A palesztinokat felháborította, hogy a holttestet egy markolóval távolította el a hadsereg, az erről szóló videó széles körben terjedt az interneten.

Az incidenst a Hamasz is elítélte, de az erőszak fellángolása visszaveti a szervezet erőfeszítéseit, ugyanis egyiptomi közvetítéssel épp egy informális tűzszünetet próbál tető alá hozni Izraellel.

Euronews

Sharing is caring!

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑