Cadmus fordítás Cadmus

Görög titkosszolgálat: Hasszán Farhud nem az ügynökünk

A görög titkosszolgálat cáfolja, hogy a Magyarországon elfogott Hasszán Farhud, akit az Iszlám Állam terroristájának tartanak, az ügynökük lenne – írja a Magyar Nemzet.

A görög titkosszolgálat, az Országos Hírszerző Szolgálat (EYP) volt az első ügynökség, amely 2018 augusztusában azonosította Hasszán Farhud szíriai állampolgárt, akit a magyar hatóságok 2018 decemberében fogtak el embercsempészet miatt.

A görög titkosszolgálat tagadja, hogy ügynökük volna a szír férfi, akit 2018 augusztusától kezdve folyamatosan ellenőriztek és embercsempészet miatt figyeltek, miután a belga titkosszolgálatok tavaly júliusban felhívták a figyelmet az esetleges terrorista kapcsolataira. Hasszán Farhud szíriai állampolgár illegálisan lépett be Lérosz szigetére 2016. február 27-én.

Ekkor a görög és a nemzetközi hatóságok (Frontex, Europol) tájékoztatást kaptak a férfiról. Hangsúlyozni kell, hogy 2016 februárjától 2018 júliusáig egyetlen európai vagy más szolgálat sem adott át bizonyítékokat a görög hatóságoknak Hasszán Farhud szélsőséges tevékenységéről. A görög titkosszolgálat leszögezi: az alapos és folyamatos ellenőrzés ellenére semmi sem utal arra, hogy Hasszán Farhud részt vett a terrorista cselekményekben, és a görög szolgálat eddig más nemzetközi szolgálattól nem kapott olyan információt, amely összeköti a szír férfit az Iszlám Állammal.

PestiSrácok.hu

Sharing is caring!

, , , , ,




Back to Top ↑