2018. 04. 17.

Gratulált Orbánnak a Maronita Egyház vezetője

A libanoni maronita egyház vezetője, Bechara Boutros al-Rai antiókhiai pátriárka gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek választási győzelméhez – derül ki abból a levélből, melyet Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden juttatott el az MTI-hez.

A pátriárka szerint a magyar nép értékeli azt a „kiváló vezetést”, melyet a kormányfő az elmúlt csaknem egy évtizedben gyakorolt.

Al-Rai felidézi, hogy 2013-ban Magyarországon járt, és személyesen is találkozott Orbán Viktorral.

„Egyike az Ön eszméinek, melyre élénken emlékszem, hogy (.) országát közel tartsa azokhoz a keresztény gyökerekhez, melyek évszázadokon át hatással voltak Európa kultúrájára, és, hogy a kormányára nehezedő hatalmas nyomás ellenére nem volt hajlandó felvizezni álláspontját, s beállni a legújabb európai trendek követői közé” – írja az antikókhiai pátriárka.

A vallási vezető külön köszönetet mond, hogy Magyarország számos libanoni diáknak lehetővé teszi, hogy ösztöndíjjal tanulhassanak Magyarországon, így a libanoni és magyar fiatalok szoros kapcsolatba kerülhetnek, ami a két nép közötti kötelékeket is erősíti.

„Imádkozom, hogy a mindenható Isten továbbra is áldását adja erőfeszítéseire, adjon egészséget, bátorságot és erőt, hogy folytathassa országa szolgálatát, és megőrizhesse azokat az értékeket, melyeknek kiváló identitását adják” – zárja levelét Bechara Boutros al-Rai antiókhiai pártiárka.

Orientalista.hu – MTI

, , , , , ,
Back to Top ↑