Cadmus fordítás Cadmus

Gyorsreagálású egységekkel segíti a WHO moszuli menekülteket

2016. 11. 07.

Gyorsreagálású csapatokkal készül az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az észak-iraki Moszulból menekülők körében esetlegesen fellépő járványok és más egészségügyi kockázatok kezelésére – jelentette be hétfőn az ENSZ szakosított szervezete.

A WHO összesen 82 csapatot helyezett készenlétbe a moszuli menekültek megsegítésére. A szervezet közleménye szerint a menekültek gyorsan növekvő száma miatt gondokra számítanak a táborok ivóvízellátását és higiéniai körülményeit illetően. Nem kizárt, hogy a szennyezett víz és élelem miatt járvány, például kolera ütheti fel a fejét. Különösen aggasztónak tartja továbbá a WHO, hogy a gyerekek állítólag nem kaptak oltásokat azóta, hogy az Iszlám Állam 2014 júniusában átvette a hatalmat Moszulban, Irak második legnagyobb városában.

Becslések szerint még nagyjából egymillió ember élhet a dzsihadisták kezén levő városban. Az Iszlám Állam harcosainak kiűzésére három hete indított átfogó offenzívát az iraki hadsereg az észak-iraki kurd autonóm terület harcosainak, síita milíciáknak, több térségbeli szunnita törzs fegyvereseinek, illetve az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíciónak a támogatásával.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑