Cadmus fordítás Cadmus

Háborús bűncslekményekért ítéltek el egy bevándorlót Ausztriában

2017. 05. 16.

Húsz katona kivégzése miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek Ausztriában egy szíriai migránst. Az innsbrucki bíróság szerdán mondta ki az ítéletet, az elítélt egy osztrák börtönben fogja letölteni büntetését.

A 27 éves férfit – aki tagadta az ellene felhozott vádakat – tavaly júniusban fogták el egy tiroli menekültközpontban, miután egy szíriai társa beárulta a hatóságoknál. Állítólag azzal dicsekedett, hogy otthon rengeteg Aszad elnökhöz hű fegyvertelen és sérült katonát végzett ki.

A férfi története folyamatosan változott: letartóztatása után rögvest bevallotta, hogy katonákat gyilkolt 2013 és 2014 között Homsz városában. De a vallomását később visszavonta és arra hivatkozott, hogy félrefordították. A tolmács viszont ellene tanúskodott, és kiemelte:

“Az vádlott azt mondta, hogy sebesült katonákat végzett ki. Mikor megkértem, hogy ismételje meg a vallomását, azonnal megtette”

A szíriai férfit háborús bűncselekményekért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

Egy osztrák börtönben fogja letölteni a büntetését, mivel Ausztria nem adhatja ki a szíriai hatóságoknak a hat éve tartó háború miatt.

Orientalista.hu – (Hirado.hu, The Local)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑