2017. 07. 17.

Hadi helyzet Dél-SzíriábanA Dél-Szíriáért vívott harc tovább folytatódik, miután a Szíriai Arab Hadsereg nagy támadást indított Damaszkusz és Al-Szuwejda tartományok keleti területein.

A Szíriai Arab Hadsereg 5. Hadteste és a Liwa Fatemijun hazara parmilitáris egység vezetésével a kormánycsapatok több száz négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza az ország területéből a “Szabad Szír Hadseregnek” (FSA) nevezett vahhabita fegyveres csoportoktól.

Miközben az ország délkeleti területeinek visszafoglalásáért folytatódik a harc, Daraa tartomány székhelyén az összecsapások leálltak, mert a szembenálló felek tűzszünetben egyeztek meg, amely Oroszország, Irán, Jordánia és az Amerikai Egyesült Államok közvetítésével jött létre.

A Daraa tartományi frontvonal változatlansága mellett, a Szíriai Arab Hadsereg áttelepítette egyik elit egységét, a 4. Gépesített Hadosztály 42. Dandárát, Damaszkusz tartományba, ahol az egység a Bejt Dzsinnben vagy Dzsobarban folytatott offenzívákba fog bekapcsolódni.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com