Cadmus fordítás Cadmus

Hadi helyzet Kelet-Ghoutaban

2018. 03. 19.

A militáns csoportok védelmi vonalai összeomlanak Kelet-Ghoutaban a Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei, a Köztársasági Gárda, a Tigris Alakulatok és a Nemzetvédelmi Erők által kifejtett nyomás alatt.

Fajlak Al-Rahman és a Hajat Tahrir Al-Sham (a korábbi Dzsabhat Al-Nuszra vezette) terrorista koalíció elvesztették az ellenőrzést Szabka és legalább Kafr Batna fele feletti ellenőrzésüket. Március 17-én szíriai kormánypárti források bejelentették, hogy Kafr Batna egész területe felszabadult, azonban március 18-án még harcok folytak a településen.

Amennyiben a kormányerők teljesen biztosítottál Kafr Batnat, utána valószínűleg Hazzeh térségére fognak összpontosítani. Ez az előretörés a militánsok erődítményeinek egymástól történő további elszigeteléséhez vezethet.

Eközben jelentések érkeztek arról, hogy a Szíriai Fegyveres Erők ultimátumot adtak a Haraszta téréségét megszálló militánsoknak (akik el vannak szigetelve Dumaban lévő társaiktól). Ha a fegyveresek visszautasítják a megbékélési egyezményt, és nem teszik le a fegyvereiket, akkor a hadsereg katonai műveletet indít ellenük ott.

Összefoglalva a mostanáig történteket, világossá vált, hogy a militánsok elvesztették a kelet-Gouthaért vívott csata első szakaszát. Most minden azon múlik, hogy a Szíriai Fegyveres Erők képesek lesznek-e kihasználni a megszerzett előnyüket.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑