Cadmus fordítás Cadmus

Hadi helyzet Szíriában

2019. 03. 15.

Izrael műholdas felvételeket tett közzé, amelyek állítólagos iráni rakétagyártó létesítményeket rögzítettek Szafita közelében.

Orosz légi csapásokban megsemmisült az Al-Kaida terrorhálózat részét képező Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció egyik fegyverraktára és találatot kapott egy terroristák létesítette börtön Idleb területén.

Március 12-én számos házilagos készítésű robbanószerkezet detonálódott a “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) egy menetoszlopa közelében, Al-Haramijah térségében, Al-Rakka város területén. A kurd vezetésű SDF milíciáinak négy tajga megsebesült;

Vahhabita fegyveresek egy barkácsolt nagyobb hatótávolságú rakétát lőttek ki Lattakia város irányába;

Március 12-én a “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) kurd milíciái azt állították, hogy az ISIS terrorszervezet 3000 fegyverese adta meg magát előttük az elmúlt 24 órában.;

Az ISIS terroristák uralma alatt maradt Baghuz közeli katlant még nem tudták semlegesíteni az USA támogatta kurd milíciák. A “Szíriai Demokratikus Erőkhöz” (SDF) közeli kurd milíciák szerint ennek oka, hogy a dzsihádisták kiterjedett földalatti alagutakat használnak a térségben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑