2017. 12. 16.

Hadi helyzet Szíriában és Irakban– A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei még mindig harcolnak a ISIS terrorszervezet ellen Al-Majadin várostól délre, az Eufrátesz nyugati partján. A hónap elején az ISIS terroristák a térségben megtámadták a kormányerők állásait és pár faluba betörtek. Azóta a helyzet bonyolult ebbe a térségben.

– Az USA támogatta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) tovább nyomulnak előre az Eufrátesz keleti partján azzal a középtávú céllal, hogy elfoglalják az egész területet az ISIS terrorszervezettől.

– A Szíriai Arab Hadsereg több területet foglalt vissza a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíciótól (a korábbi Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet, az Al-Kaida szíriai frakciója vezette militáns szövetségtől) és ellenőrzése alá vont pár magaslatot a Bejt Dzsinn körüli katlanban, Dél-Szíriában.

– A Szíriai Arab Hadsereg és a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció közötti összecsapások folytatódnak Északkelet-Hamaban és Délnyugat-Aleppoban, amikor a kormányerők egy nagyobb hadjáratra készülődnek a térségben a megszálló terrorszervezetek ellen.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com