2018. 02. 18.

Hamasz célpontokat támadott az izraeli légierőTegnap este folyamán az izraeli légierő hat Hamasz célpontot, köztük egy alagutat és az iszlamista szervezet fegyvergyárait támadta megtorlásul a határkerítésen elrejtett bombáért, aminek felrobbanásakor megsérült 4 izraeli katona, kettő közülük súlyosan.

A bombára válaszul egy izraeli tank tüzet nyitott a Palesztin Iszlám Dzsihád egyik megfigyelő posztjára. Az incidens a Gázai övezet déli részén, Khan Younis közelében történt.

“A Hamasz rendszeresen szervez tüntetéseket a határkerítés mentén. A pokolgép, amely megsebesített négy izraeli katonát, a tegnapi lázadás leple alatt került elhelyezésre, egy zászlóra csatolva. A Hamaszt tartjuk felelősnek a Gázából eredő minden agresszióért,” –  nyilatkozta Jonathan Conricus, az izraeli hadsereg szóvivője Twitteren.

A gázai egészségügyi minisztérium szerint két civil személyen súlyosan megsérült az izraeli légicsapásokban.

Szombat este megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák a Gázai-övezettel határos izraeli településeken. A helyi médiumok szerint  egy rakéta belecsapódott egy izraeli telepes házába házba Sha’ar Hanegevnél.

A  rakéta jelentős károkat okozott és az izraeli telepesek pánikszerűen menekültek, helyi források szerint  többüket  szorongással kezelték. A izraeli hadsereg csak annyit erősített meg, hogy Gázából kilőttek egy rakétát Izraelre.

Orientalista.hu – Sinoda

 

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com