Hamasz létesítményt bombáztak az izraeli repülőgépek

Izraeli harci repülőgépek mértek csapást vasárnapra virradóra a radikális iszlamista Hamász egyik katonai létesítményére a Gázai övezetben, arra válaszolva, hogy korábban négy palesztin illegálisan behatolt a zsidó állam területére – jelentette a Háárec című újság.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a határsértés szombaton történt a Gázai övezet mentén, a Kiszufim kibucnál. A biztonsági kerítésen áthatoló palesztinok gyúlékony folyadékot tartalmazó palackokkal próbáltak felgyújtani egy katonai járművet, amellyel a határszakasz alatt ásott – illegális – alagutakat rombolják le az izraeli hatóságok.

A biztonsági erők helyszínre érkezésekor a palesztinok visszaszöktek a Hamász által ellenőrzött Gázai övezet területére. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint a légierő ezért válaszcsapást mért a palesztin enklávé déli csücskében fekvő Rafah egyik Hamász-létesítményére.

„Az izraeli védelmi erők (IDF) továbbra is el fognak hárítani minden olyan próbálkozást, amellyel ártani akarnak Izrael államnak vagy izraeli civileknek” – olvasható az IDF Twitteren megjelent közleményében. A hadsereg hozzátette: „A Hamászt teszik felelőssé minden, a Gázai övezet felől érkező agresszióért”. A Hamász biztonsági tisztségviselői és mentőegységek szerint a rafahi létesítményt öt rakétával találták el, de nem voltak sebesültek.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑