Hamid Karzai: az USA támogatja az Iszlám Államot Afganisztánban

Hamid Karzai volt afgán elnök a Szocsiban folyó Valdaj konferencián elmondta, hogy az USA az Iszlám Állam lázadását eszközként használja a térség destabilizálására. Sürgette a nemzetközi közösséget, hogy győzze meg Washingtont: inkább a terrorizmus ellen harcoljon.

Elmondta: az Egyesült Államok egyetlen támadást nem hajtott végre az Iszlám Állam terroristái ellen Afganisztánban, mióta azok oda telepedtek.  Sőt, tette hozzá, felségjelzés nélküli helikopterek szállítanak ellátást a terroristáknak.

Kifejtette: „Két éve máig minden egyes napon a helyiek, a helyi öregek, kormányzati tisztségviselők, újságírók és mások jelentik, hogy felségjelzés nélküli, külföldi helikopterek támogatják a szélsőségeseket az ország egész területén.”

Hozzátette: „e helikopterek külföldi támaszpontokról szállnak fel. Vajon miért?” – kérdezte. Nyilvánvaló, hogy eszközként használják őket. Mégpedig az Egyesült Államok nagyobb, regionális céljai érdekében.

Azt is elmondta, az USA 16 éve tudja, hogy hol vannak a terroristák védett helyei Pakisztánban és semmit nem tettek ellene.

Orientalista.hu – Lovas István

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑