Cadmus fordítás Cadmus

Hamincmillió dollártos vérdíjat tűztek ki a Húszik vezetőjének fejére

2017. 11. 06.

Harmincmillió dollárt ajánlott fel Szaúd-Arábia annak, aki a jemeni Húszi Mozgalom vezetőjének, Abd al-Malik al-Húszinak a nyomára vezet – közölte vasárnap este az al-Arabiya pánarab hírtelevízió.

A híradás szerint a szaúdi hatóságok közzétették az Ansarullah síita ellenállási szervezet terrorizmussal vádolt negyven aktív tagjának a névsorát.

Köztük szép számban vannak a szervezet vezetői és hadműveleti parancsnokai. Rijád öttől harmincmillió dollárig terjedő összeget ajánlott fel annak, aki olyan információkkal látja el a hatóságokat, amelyek alapján ártalmatlanítani lehet a listán szereplő személyek valamelyikét.

Abd al-Malik al-Húszi fejére harmincmillió dolláros vérdíjat tűzött ki, és húszmillió dollár üti a markát annak, aki a szervezet vezetője legközelebbi bizalmasának, Saleh Al-Samadanak a nyomára vezet.

Jemenben 2014 augusztusa óta háborús állapotok uralkodnak, az Irán által támogatott, szunnita Ali Abdallah Saleh erői és a vele szövetséges síita Húszik harcolnak a megbuktatott Mansour Al-Hadi ex-elnök hadserege ellen akik Szaúd-Arábiától kapnak támogatást.

2015 márciusában a szaúdiak vezette katonai koalíció is belépett a háborúba, légierővel támogatja aAl-Hadi erőit. A katonai szövetség vasárnapra virradóra több légicsapást mért a húszik kezén lévő jemeni fővárosra, Szanaára, válaszul arra, hogy előzőleg a húszik ballisztikus rakétát lőttek ki a rijádi nemzetközi repülőtérre.

Orientalista.hu – Sinoda MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑