Cadmus fordítás Cadmus

Harminckét rendőrtiszt vesztette életét az ádeni túszdrámában

Véget ért az Iszlám Állam dzsihadistáinak ádeni támadása és túszejtő akciója, amelyben 23 rendőrtiszt vesztette életét – erősítették meg jemeni biztonsági források hétfő reggel.

A dzsihadisták vasárnap megtámadták az ádeni rendőrkapitányságot, és két öngyilkos merénylő segítségével utat törtek az épület belsejébe. Ezt követően tüzet nyitottak az ott tartózkodókra, és túszokat ejtettek. Két rendőr is fogságba esett, őket agyonlőtték.

A biztonsági erők háromszor indítottak ostromot a rendőrkapitányság visszavételéért az éjszaka folyamán, de mindannyiszor egy öngyilkos merénylő tartóztatta fel őket – mondta el egy illetékes.

Hétfő reggel egy negyedik támadó is a levegőbe röpítette magát, de ennek ellenére sikerült véget vetni a dzsihadisták akciójának.

„A biztonsági erőknek sikerült bejutniuk az épületbe, és megsemmisítették a terrorista elemeket” – írta közleményében a jemeni belügyminisztérium.

A merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett vasárnapi közleményében. A legutóbbi hasonló támadásra csaknem egy évvel korábban került sor.

A dzsihadisták 2015 nyarán jelentek meg Jemen déli részén, azt követően, hogy a a szaúdi támogatottságú Al-Hadi erői visszavették Ádent a síita húszi harcosoktól.

Ádenben és Dél-Jemenben az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet helyi ága is tevékeny. A polgárháborút kihasználva az al-Kaida jelentősen növelte befolyását a térségben.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑