Cadmus fordítás Cadmus

Három arab nemzetiségű férfit lőttek agyon alvilági leszámolásokban Izraelben

2023. 06. 28.

Három arab nemzetiségű férfit lőttek agyon a bűnözők közti alvilági leszámolásokban szerdára virradó éjszaka Izraelben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerda reggel.

Sfaramban, Kafr Kánában és Rahatban szedtek újabb áldozatokat az izraeli arab kisebbség körében dúló maffiaháborúk. Mellettük öten megsebesültek, ketten súlyosan, hárman közepesen az éjszakai lövöldözésekben, erőszakos összecsapásokban.

Sfaramban a harminckét éves Amír Szuadot lőtték agyon. Az izraeli rendőrség szerint bűnözők közötti belső konfliktus miatt végeztek vele, az áldozat egy ismert bűnelkövető rokona volt.

Nem sokkal ezután a harminc éves, názáreti Asraf Abu Nasszert a Kafr Kánában található mecset mellett lőtték le, a bűnüldözők szerint szintén a szervezett bűnözés belső harcai miatt. Ott egy kiégett autót is találtak, és keresik az összefüggést a gyilkossággal.

A tizenhét éves Haszan Abu-Latifot Rahatban, a Negev-sivatag beduin városában ölték meg, szintén az izraeli arab társadalom maffiaháborúinak részeként. Szerda reggelre száznyolcra emelkedett az év eleje óta az arab kisebbség belső harcaiban életét vesztett áldozatok száma.

A meggyilkoltak közül kilencvenhat embert agyonlőttek az arab közösségben található illegális fegyverekkel. Az arab kisebbség képviselői számos alkalommal kérték az izraeli vezetőktől a bűnözők belső fegyveres konfliktusainak felszámolását.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑