Három millió dollárt ajánl egy iráni képviselő annak, aki meggyilkolja Trumpot

A politikus a januárban likvidált Kászim Szulejmáni szülővárosát is képviseli az iráni parlamentben.

Egy iráni törvényhozó 3 millió dollárt — azaz több mint 900 millió forintot — ajánlott fel annak, aki megölné Donald Trump amerikai elnököt — derül ki a Jerusalem Post írásából, ami szerint erről az iráni ISNA ügynökség adott hírt kedden.

„Kerman tartomány lakosainak nevében mi 3 millió dolláros vérdíjat fogunk készpénzben fizetni annak, aki megöli Trumpot”

— hangzott el állítólag Ahmad Hamzeh szájából a 290 fős iráni parlament tagjai előtt. A képviselő arról nem tett említést, hogy az ötletet hivatalosan támogatná-e bármilyen formában Irán vezetése.

A perzsa fővárostól délre eső Kerman annak a Kászim Szulejmáni iráni tábornoknak a szülővárosa, akivel Amerika január 3-án végzett. Az esetet követően Irán 22 rakétát lőtt ki az iraki kurdisztáni Erbílben található, valamint a nyugat-iraki el-Anbár kormányzóságbeli Ain al-Aszad légi támaszpontra, ahol az amerikai vezetésű nemzetközi katonai koalíció kontingensei teljesítenek szolgálatot.

A bázison  állítólag egyetlen külföldi katonának sem esett bántódása, de a két állam között továbbnőtt a feszültség, amit évek óta az amerikai szankciók is súlyosbítanak. Mindezek ellenére az iráni hírügynökség által idézett képviselő továbbra is a nemzetközi egyezmények megszegésében látja a megoldást, amit nyíltan kifejezett.

„Ha ma lenne nukleáris fegyverünk, védve lennénk a fenyegetésekkel szemben… napirendre kellene vennünk a különleges robbanófejeket hordozó nagy hatótávolságú rakéták gyártását. Ez a természetből fakadó jogunk” — idézték a parlamenti képviselőt.

The Jerusalem Post, Neokohn.hu

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑