Cadmus fordítás Cadmus

Háromnapos sztrájkot kezdtek a tunéziai orvosok megbénítva az oltási kampányt

2021. 05. 04.

Háromnapos munkabeszüntetést kezdtek hétfőn az orvosok Tunéziában megbénítva ezzel a koronavírus elleni oltási kampányt, miközben az észak-afrikai államban egyre növekszik a fertőzöttek száma.

A sztrájk miatt lényegében leálltak az állami kórházak a vészhelyzeti ellátást leszámítva. Az oltóközpontok előtt hosszú sorok alakultak ki.

Az orvosok és gyógyszerészek tunéziai szakszervezete ugyanis vitában áll az ország egészségügyi minisztériumával az egészségügyi ellátórendszer finanszírozása, szerződései és az orvosi hivatást szabályozó törvény tervezett módosítása miatt.

Az egészségügyi tárca felszólította az orvosokat, hogy hagyjanak fel a sztrájkkal, és térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz, amíg dűlőre nem tudnak jutni a vitás kérdésekben. A minisztérium hangsúlyozta, hogy az oltási kampány elsőbbséget élvez a jelenlegi körülmények között, amikor az ország a járvány harmadik hullámával néz szembe.

Hozzátette, hogy a munkabeszüntetés mintegy 40 ezer ember beoltását érinti.

A két hónapja indult oltási kampány során eddig 415 ezer ember kapta meg valamelyik vakcina legalább első dózisát, 10 ezren közülük pedig már a másodikat is.

A hozzávetőleg 12 millió lakosú országban a járvány kitörése óta 311 743 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 10 868-an hunytak el a kórban.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑