Cadmus fordítás Cadmus

Háromszázan meghaltak Iránban, miután metil-alkohol-fogyasztással akartak védekezni a koronavírus ellen

2020. 03. 29.

Iránban pénteken átadták az egészségügyi hatóságoknak a hadsereg által kialakított tábori kórházakat az új típusú koronavírusban megbetegedett emberek kezelésére; Izraelben, Afganisztánban és Törökországban is nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, a háború sújtotta Jemen kormánya az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködve készül fel a járványra.

A közel-keleti térségben Iránban regisztrálták a legtöbb fertőzöttet, Kianus Dzsahánpúr iráni egészségügyi minisztériumi szóvivő pénteki tájékoztatása szerint 32 332 embert, és egy nap leforgása alatt 2926-al nőtt a számuk. Eddig 2378-an vesztették életüket, 144-en az elmúlt 24 órában.

Az iráni állami televízió csütörtöki beszámolója szerint az ország hadserege Teheránban újabb, 2000 beteget befogadni képes tábori kórházat alakított ki. Iráni médiaértesülések szerint az országban már körülbelül 300-an haltak meg és több mint 1000-en betegedtek meg metilalkohol-mérgezésben, sokan ugyanis azt gondolják, hogy a metil-alkohol fogyasztása megvédi őket a vírustól.

Elemzők szerint az ilyen „házi gyógymódok” növekvő népszerűségének egyik oka a nép kormánnyal szembeni bizalmatlansága, miután Teherán a járvány kitörésekor igyekezett bagatellizálni a veszélyt.

Népszava

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑