Cadmus fordítás Cadmus

Hat észak-kaukázusi terrorcselekmény elhárításáról számolt be az FSZB főnöke

2018. 10. 10.

Hat terrorcselekményt sikerült megakadályoznia Oroszország észak-kaukázusi régiójában az év eleje óta a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) – közölte Alekszandr Bortnyikov, a szolgálat igazgatója az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság keddi ülésén a dagesztáni Mahacskalában.

Bortnyikov közölte, hogy a Kaukázus északi részén 2018-ban az FSZB 50 terroristával végzett, és további 63-at elfogott, 142 bűntársukkal egyetemben. Ennek ellenére továbbra is fennáll a komoly terrorfenyegetés, mert nemzetközi terrorszervezetek ki akarják terjeszteni tevékenységüket erre a régióra.

Ezen szándékuk megvalósításában a közel-keleti konfliktusövezetekből hazatérő terroristákra támaszkodnak, de ideológiájukat intenzíven terjesztik a helyi fiatalok körében is, és igyekeznek kiskorúakat bevonni az erőszak-cselekmények elkövetésébe. Az FSZB vezetője emlékeztetett rá, hogy az idén augusztusban Csecsenföldön rendőrségi célpontok ellen elkövetett támadássorozat öt tettese közül négyen még nem töltötték be a tizennyolcadik életévüket.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a terroristák idén Groznijban és Kizljarban támadtak meg keresztény templomot, hogy felszítsák vallási ellentéteket.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑