Cadmus fordítás Cadmus

Hatalmas árvíz sújtja a Szentföldet (videók)

2022. 01. 18.

Jeges esőzések sújtották a Szentföldet a hétvégén, ami áradásokhoz és anyagi károkhoz vezetett – írta meg a Ma.hu.

A hétvégén autók kerültek víz alá és utcák váltak háborgó folyókká a szentföldi városokban, miután özönvízszerű esőzések és hideg időjárás sújtotta az országot, ami villámárvizekhez vezetett.

Lod városában egy mintegy 18 ezer embernek otthont adó negyedet teljesen elvágtak az áradások – jelentették a helyi lapok. A helyi hatóságok figyelmeztették a lakosokat, hogy csak vonattal lehet be- és kijutni a környékről.

A helyiek a médiának elmondták, hogy a környéken megállt az élet, még az egészségügyi klinikák és a Covid tesztközpontok is leálltak.

Máshol az áradások folyókká változtatták a város utcáit, és autók kerültek víz alá. A mentőszolgálatokat vetették be a járműveikben rekedt emberek kimentésére.

A Tel-Avivtól keletre fekvő Petah Tikva nagyvárosban néhány lakos láthatóan kényelmesebb módját választotta a dolgai intézésének: néhányan filmre vették, amint kajakkal közlekedtek a vízzel teli utcákon.

A közösségi médiában közzétett fotókon és videókon látható, amint a háborgó víz végigzúdul a város különböző utcáin, sőt, Ashkelon városában még egy kávézóba is beömlött. Úgy tűnik, hogy több régióban nagy területrészek kerültek víz alá, és az autósok megpróbáltak átjutni a folyókká változott városi sugárutakon.

Vasárnap a jelentések szerint a hőmérséklet is az évszakhoz képest átlagosnál alacsonyabb szintre csökkent, miközben az ország meteorológiai szolgálata arra figyelmeztetett, hogy az árvízveszély egyes területeken, köztük a Júdeai-sivatagban és a Holt-tengeren, továbbra is fennmarad.

Palesztinában és Izraelben  télen gyakoriak a heves esőzések és áradások. 2019 decemberében és 2020 január elején hét ember vesztette életét a több héten át tartó özönvízszerű esőzések során. Ezúttal eddig nem érkezett jelentés áldozatokról.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑