2018. 08. 09.

Hatalmas károkat okozott a hétfői árvíz Elmalıban (képek, videó)

Törökország mediterrán térségében, Antalya tartomány Elmalı körzetében hétfő este kezdett el esni az eső. Az özönvíz több száz hektáron pusztított, 12 ház lakhatatlanná vált.

Az Elmalıban hétfő délután 5 órakor kezdődő heves eső miatt árvíz alakult ki, ami közel egy órán át hömpölygött a településen, mindent vitt, ami az útjába került: földet, köveket, faágakat.

Az eső Elmalı Salur, Yılmazlı, Eskihisar és Leafy városrészein okozott nagy károkat. Közel 450 hektár művelt területet öntött el és 12 lakóház megsemmisült, valamint a közeli temető is víz alá került.

Szerencsére a természeti katasztrófának nem volt sem sérültje, sem halálos áldozata, de az anyagi kár jelentős. Antalya város és Elmalı vezetése is segített az embereknek a károk helyreállításában. Munkagépekkel tisztították meg az utakat a víz hordalékától.
Mivel a víz és a sár a mezőgazdasági területeket is ellepte, így a megtermelt növények mind tönkrementek. Azt, hogy mekkora anyagi kár érte a helyieket, majd csak a kárfelmérés után derül ki.

A település és Antalya város vezetése ígéretet tett a helyieknek, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek azért, hogy ilyen katasztrófa a jövőben ne fordulhasson elő.

.

Türkinfo – Hurriyet.com.tr

 

, , ,
Back to Top ↑