Cadmus fordítás Cadmus

Hazatérhetnek a damaszkusziak

2018. 05. 24.

Kezd visszatérni az élet a rommá lőtt Damaszkusz déli részébe. Hat év után a szíriai hadseregnek sikerült felszabadítani az utolsó negyedeket is az iszlamistáktól és az Iszlám Állam terroristáitól.

Legutoljára a Jarmuk menekülttáborban tűzhették ki zászlajukat, ahol korábban 200.000 palesztin élt. Azt az 1600 fegyverest, aki megadta magát, buszokkal szállították északra.

– Miután visszavettük a déli negyedeket a terroristáktól, napi 24 órában jártuk a katonai és polgári épületeket, hogy megtisztítsuk őket. Ennek eredményeként az emberek végre hazatérhetnek – magyarázta a szíriai hadsereg parancsnoka.

A 2011-ben kezdődött fegyveres konfliktus, melyben eddig 350.000 ember vesztette életét, azután vett új fordulatot, miután Oroszország 2015-ben bekapcsolódott a a terrorellenes harcokba a legitim damaszkuszi vezetés és a Szíriai Arab Hadsereg harcokba oldalán. A koalíciós erőkkel szemben ezután már esélyük sem volt  a nyugat és az öböl-menti arab államok által támogatott iszlamista  fegyveres szervezeteknek.

Orientalista.hu – Euronews nyomán

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑