Hazugsággal vádolta a Hezbollah vezetője az izraeli miniszterelnököt

Haszan Naszralláh, a Hezbollah libanoni síita radikális szervezet vezetője szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hazudott, amikor azt állította, hogy a Hezbollahnak titkos fegyverraktára van a libanoni fővárosban egy gázüzem közelében, s ez újabb robbanás veszélyével jár.

“Lehetővé tesszük a média számára, hogy betekintést nyerjen a létesítménybe, amelyről Netanjahu beszélt, hogy a világ megbizonyosodhasson arról, hogy hazudik” – mondta Naszralláh egy televíziós adásban az izraeli kormányfő beszéde után.

A libanoni szervezet vezetője azzal vádolta Netanjahut, hogy megpróbálja fellázítani a libanoniakat a Hezbollah ellen. “Nagyon jól tudjuk, hova tegyük a rakétáinkat” – mondta.

Az izraeli kormányfő az ENSZ Közgyűlésének keddi általános vitáján elmondott videoüzenetében azt állította, hogy a Hezbollahnak van egy titkos rakétagyártó üzeme egy gázüzem mellett Bejrút déli részén. Netanjahu arra figyelmeztetett: fennáll a veszélye annak, hogy emiatt az augusztus eleji bejrúti robbanáshoz hasonló szerencsétlenség következzen be.

A bejrúti kikötőben augusztus 4-én 2700 tonna – évek óta ott tárolt – ammónium-nitrát robbant fel, aminek következtében több mint 190-en meghaltak, mintegy hatezren megsérültek, és körülbelül 300 ezren váltak otthontalanná.

A detonációt követően kiderült, az illetékesek éveken át rendszeresen figyelmeztették a hatóságokat, hogy a hatalmas mennyiségű ammónium-nitrát kikötői tárolása veszélyt jelent, de senki nem tett semmit, hogy a vegyszert elszállítsák a raktárból.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑