Cadmus fordítás Cadmus

Hét embert letartóztattak Srí Lankán, tovább nő az áldozatok száma

Kétszáz fölé emelkedett a vasárnapi srí lankai merényletsorozat áldozatainak száma.

Az Indiától délre fekvő szigetországban hét helyszínen robbantottak a reggeli órákban. A kereskedelmi központnak számító Colombóban négy luxusszállodát ért támadás, három különböző helyszínen pedig a Húsvét vasárnapi szertartások miatt zsúfolt keresztény templomoknál voltak robbanások.

Hivatalos források szerint a kórházba szállított sérültek száma az 500-at is eléri, és legalább 27 külföldi állampolgár is életét vesztette. A hatóságok azt valószínűsítik, hogy több támadás is öngyilkos merénylet volt.

Srí Lanka kormánya kijárási tilalmat rendelt el Colombóban, valamint gátolja a lakosság hozzáférését a közösségi médiához, a Facebook és a WhatsApp sem működik az országban. Ranil Wickremesinghe kormányfő gyáva tettnek nevezte a támadást, és összehívta az ország biztonsági tanácsát.

Néhány órával a robbantások után a rendőrség behatolt egy épületbe, ahol hét embert letartóztattak, de három rendőr életét vesztette, miután a helyszínen is robbanás történt.

Egyelőre senki sem vállalta a felelősséget a támadássorozatért, amely a legsúlyosabb incidens volt Srí Lankán a polgárháború tíz évvel ezelőtti lezárása óta.

Euronews

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑