Cadmus fordítás Cadmus

Heves összecsapások zajlanak az Iszlám Állam és a szíriai hadsereg között

2018. 09. 11.

Legkevesebb huszonegy szíriai katona és velük szövetséges milicista vesztette életét az Iszlám Állam rajtaütésében Szíria délkeleti részén – közölték a helyi források.

A támadás a Damaszkusztól mintegy 100 kilométerre fekvő Al-Szuwejda tartománybeli, Telul Al-Szafa sivatagos részén történt, amely a terroristacsoport utolsó „bástyája” a térségben. Az ezt követő tűzharcban a terrorcsoport nyolc fegyverese halt meg.

„Az Iszlám Állam terroristái elleni heves harcokról” számolt be a SANA hivatalos szíriai hírügynökség is, és hozzátette, hogy a légicsapások és a szárazföldi célzott támadások alapján az Iszlám Állam fegyveresei Szuwejda sziklás kősivatagában húzták meg magukat.

A környék július 25-e óta a szíriai hadsereg katonái és a dzsihadisták közti elkeseredett harcok színhelye, ekkor indította ugyanis a terroristacsoport összehangolt támadását a Damaszkusz fennhatósága alatt levő Al-Szuwejda ellen, ahol egyébként jelentős drúz kisebbség található.

A harcoknak eddig 250 halálos áldozata volt, és a terrorcsoport további harminc embert túszul ejtett, akik közül ketten már meghaltak, köztük egy tizenkilenc éves fiatalember, akit lefejeztek. A túszok közt gyerekek is vannak.

Az Iszlám Államot számos katonai támadás érte Szíriában és ma már csupán az országnak kevesebb mint három százalékát tartja ellenőrzése alatt.

A dzsihadisták vezetője, Abú Bakr al-Bagdádi augusztus végén „szent háborúra” szólította fel harcosait egy videofelvételen.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑