Cadmus fordítás Cadmus

Heves rakétasorozatok érték Észak-Izraelt

2024. 02. 09.

Heves, mintegy harminc rakétából álló sorozatot lőttek Libanonból Észak-Izraelre csütörtök este, válaszul a libanoni síita Hezbollah szervezet egyik vezetőjének megölésére – jelentette a Walla hírportál.

A megszálló izraeli hadsereg  tüzérségi választ adott a Libanonból érkező rakétákra, a lövedékek forrásait célozva meg. Az izraeli biztonsági vezetők szerint a Hezbollah magas rangú tagjának meggyilkolása miatt lőtték Észak-Izraelt.

A Hezbollah előzőleg azt állította, hogy rakétákkal támadta Izrael Maron-hegyen található légi irányító bázisát, miután Izrael támadást intézett Nabatijánál egy jármű és dél-libanoni falvak ellen.

A Hezbollah két harcosa életét vesztette, amikor csütörtök délután Dél-Libanonban, Nabatijánál autójukra rakétát lőtt az izraeli légierő. A szaúd-arábiai al-Hadasz hírcsatorna jelentése szerint a két halott egyike Abbász al-Dabbas, a Hezbollah regionális parancsnoka volt.

A Hezbollah a palesztin nép melletti szolidaritás jegyében támadja a megszálló cionista rezsim hadseregét, ezzel csökkentve a nyomást a Gázai övezeten.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 27 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 70 ezret. Az ENSZ adatai szerint már legkevesebb 1,7 millió gázai – az övezetben élők több mint 80 százaléka – menekült el otthonából.

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑