Cadmus fordítás Cadmus

Hiperszonikus rakéta: a Pentagon tudott az orosz csodafegyver bevetéséről

2022. 03. 23.

Az orosz légierő „legalább egy esetben” bevetette a hiperszonikus rakétát Ukrajnában, amelyről az Egyesült Államoknak is tudomása volt – jelentette ki John Kirby, a Pentagon szóvivője egy keddi sajtótájékoztatón. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter vasárnap azt mondta, az ilyen típusú fegyverek használatát „nem tekinti döntő fontosságúnak”.

Oroszország hiperszonikus rakétát vetett be egy épület ellen, „viszonylag kis távolságból” – mondta Kirby.

„Nehéz megmondani, hogy pontosan mi volt ennek az oka, de könnyen elképzelhető, hogy a készlet- és teljesítményproblémákhoz kapcsolódik, amelyekkel a precíziós irányított lőszerekkel kapcsolatban küzdenek, szóval meg kell néznünk, hogy ez hova vezet” – tette hozzá.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter vasárnap azt mondta, hogy az ilyen típusú fegyverek használatát „nem tekinti döntő fontosságúnak” – ismertette Kirby. A CNN beszámolója szerint Austin kijelentette azt is, „nem egészen világos, hogy mik voltak a szándékaik” (az oroszoknak).

A napokban Oroszország bevetette a Kinzsal hiperszonikus rakétát egy föld alatti lőszerraktár megsemmisítésére a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk közelében.

Hirado.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑