Cadmus fordítás Cadmus

Hírek a terroristák Dumaból történő elszállításáról

2018. 04. 02.

A „Fajlak Al-Rahman” nevű terrorszervezet fegyvereseinek deportálási folyamata a kelet-guthai Duma városból szombat délben elkezdődött, valamint hírek érkeztek arról, hogy megállapodás történt a „Dzsaish Al-Iszlam” militánsaival a Dumaból Dzsarabuluszba történő szállításukról.

A Szíriai Arab Hírügynökség (SANA) tudósítója a Duma külvárosában lévő Al-Wafidin táborból jelentette, hogy a Nemzetközi Vöröskereszt több gépjárműve és autóbusza gyülekezik a biztonsági folyosó közelében, amely az Al-Wafidin táborból Duma városba vezet, felkészültek a „Fajlak Al-Rahman” terrorszervezet militánsai elszállítására Idleb tartományba.

Ez kevesebb, mint 24 órával azután történt, amikor a Szíriai Arab Hadsereg bejelentette Zamalka, Irbin, Ejn Tarma és Dzsobar elővárosok megtisztítását a terroristáktól, miután minden militánst és a családtagjaikat deportálták Idleb tartományba. Több mint 41 ezer vahhabita terrorista és családtagjaik távoztak Kelet-Guthaból az elmúlt 8 nap során.

A tudósító elmondta, hogy megállapodást kötöttek a „Dzsaish Al-Iszlam” fegyvereseivel a Duma városból Dzsarabuluszba történő elszállításukról, miközben akik maradtak közülük rendezték törvényes státuszukat és ezután az állami intézmények teljesen visszatérhetnek Duma városba.

A megállapodás ezen kívül kimondja, hogy a terroristák átadnak minden fogoly szíriai polgárt és katonát, valamint átadják a hősi halottak holttesteit, a nehéz és közepes fegyverzetüket a szíriai államnak, tette hozzá a tudósító.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑