2018. 12. 05.

Hódítanak a török sorozatok Libanonban

A török sorozatok a legnézettebbek Libanonban a külföldi sorozatok közül azóta, hogy 2007-ben elkezdték arab nyelvre szinkronizálni őket.

Libanonban a férfiak állítólag inkább nyelvtanulási céllal, míg a nők a történet és színészi játék erőssége miatt a törökországi tájak szépsége, a kultúra és divat iránti érdeklődés miatt választják a török sorozatokat.

Zekiye Deyrani libanoni újságíró szerint a török sorozatok azért találtak nagy visszhangra Libanonban, mert a keleti társadalom kultúráját és hagyományait elevenítik fel.

„A török sorozatok meg tudták győzni a libanoniakat, mert az embereket érdeklő társadalmi, politikai és kulturális üzeneteket hordoznak. Ezzel a sorozatok hatalmukba kerítik a nézők érzéseit, és a színészek rajongóivá teszik őket” – mondta Deyrani.

Hozzátette, hogy a népszerű sorozatok miatt egyre többen utaznak Törökországba, s a török gyártók nemcsak a történetek és színészek, hanem a bemutatott tájak megválasztásával is nagy sikert arattak.

Sokan utaznak Libanonból Törökországba azért, hogy a népszerű sorozatok helyszínein készítsenek néhány fényképet.

Deyrani rámutatott, hogy a libanoni csatornákon szinte a nap 24 órájában bármikor lehet török sorozattal találkozni, s a libanoniak nem elégszenek meg a televízió sugározta sorozatokkal, hanem a YouTube-on is követik a legnépszerűbbeket.

TRT

,
Back to Top ↑