Cadmus fordítás Cadmus

Idén is korlátozzák a részvételt a mekkai zarándoklaton

A koronavírus-járvány miatt idén is korlátozzák a szaúdi hatóságok, hogy kik vehetnek részt a jövő hónapban tartandó mekkai zarándoklaton – jelentették be szombaton Rijádban.

A szaúdi állami hírügynökség szombati jelentése szerint csak szaúdiak és az országban élők vehetnek részt a vallási rendezvényen.

Megszorítás az is, hogy csak a 18 és 65 év közötti, beoltott vagy korábban megfertőződött, és ezáltal védettséget élvező, semmilyen krónikus betegségben nem szenvedő emberek mehetnek el az idei haddzsra. A résztvevők létszámát hatvanezerben maximálják.

“Ezek a döntések azért születtek, hogy szavatoljuk a haddzs biztonságát a koronavírus miatti bizonytalanságban” – jelentette ki az ország egészségügyi minisztere, Taufik ar-Rábia.

A járvány előtt a mekkai zarándoklaton évente mintegy 2-2,5 millió ember vett részt. A haddzs az iszlám egyik alappillére, amelyen a hagyomány szerint minden muszlimnak életében legalább egyszer részt kell vennie, ha meg tudja engedni magának és egészsége lehetővé teszi. A zarándoklatokból a királyságnak évente mintegy 12 milliárd dollár bevétele származott.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑