Cadmus fordítás Cadmus

Így gyalázzák meg a kereszténységet Kurdisztánban

2020. 01. 25.

Talpukon feszületeket ábrázoló cipőket árultak az iraki kurd autonóm terület székhelyén. A helyi keresztények tiltakoztak a keresztényellenes termékek miatt.

A talpon feszületeket ábrázoló cipőket árultak az iraki kurd autonóm terület székhelyén. Az Erbílben található Meg Mall bevásárlóközpont egyik boltjában keresztényeket sértő cipőkre bukkantak a helyi asszír aktivisták – írta az Aina.org.

A keresztények feljelentést tettek az ügyben. A nyomozás során kiderült, hogy az árut Törökországból importálták egy FLO nevű cégtől, ami Gaziantepben gyártotta a sértő cipőket.

„Lehetetlen megérteni az ilyen cselekedeteket. Állítólag a kurdok tiszteletben tartják mások vallását és a toleranciát erősítik a muszlimok és keresztények között” – mondta az egyik asszír aktivista.

A muszlim kultúrában a cipő koszos dolgot jelent. Gyakran szitokszóként is használják a közel-keleti emberek, ami komoly konfliktushoz is vezethet (körülbelül, mint nálunk a „rongy ember” – a szerk.).

A helyi asszír keresztények kitartó tiltakozásának hatására a kurd hatóságok a sajtót is bevonva látványosan elkobozták az üzletben található sértő lábbeliket, eljárást viszont nem indítottak sem az eladó, sem a gyártó ellen.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Vasárnap.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑