Ilhan Omar: Izraelnek túl nagy befolyása van a Trump-kormányban

A demokrata képviselő a zsidó államot Szaúd-Arábiához hasonlította abban a tekintetben, hogy szerinte mindkettő pénzzel igyekszik kedvező politikai döntéseket kicsikarni.

Omar londoni Sunday Timesnak adott interjút új könyvének, az „Így néz ki Amerika: Utam a bevándorló státusztól a kongresszusi székig” című könyve kiadása előtt, melytől többen azt várják, hogy további feszültséget szít majd Omar és Izrael támogatói között — írja a The Jerusalem Post.

“Tudjuk, hogy az a pénzösszeg és befolyás amit a szaúdiak gyakorolnak a kormányra az igazi oka annak, hogy bármilyen pusztító tettük válasz nélkül marad. Ez egyáltalán nem különbözik attól, ami Izrael esetében lejátszódik.”

A képviselőnő szerint az Egyesült Államok kormánya túlságosan elfogadó a rendkívül destruktív politikai irányvonalakkal szemben, melyeket Izrael képvisel.

Omar tavaly bocsánatkérésre kényszerült egy tweetje miatt, melyben kijelentette: „Minden a Benjaminokról szól baby”, utalva az Izrael-barát lobbi törvényhozókra gyakorolt hatására.

Minkét párt részéről erős kritikával illették, amiért antiszemita vádat fogalmaz meg azzal, hogy utal arra, hogy a zsidók pénzen vásárolnak befolyást maguknak.

A kongesszusi képviselő az interjúban kijelentette, hogy most már jobban érti az ilyen kijelentések mennyire sértőek lehetnek, és utalt arra, hogy a szaúdiak említése megvédi majd attól, hogy elfogultnak bélyegezzék.

“Szaúdi vérdíjról beszélek, vérszívóknak titulálom őket, mégsem vádol senki azzal, hogy iszlamofób lennék” – mondta.

Neokohn.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑