Cadmus fordítás Cadmus

India felvásárolná az orosz búzát, majd feldolgozás után tovább értékesítené

2022. 10. 27.

India tervezi az orosz búza felvásárlásának újraindítását azzal a céllal, hogy feldolgozza és újraexportálja azt – jelentette kedden a TASZSZ orosz hírügynökség az ország mezőgazdasági minisztériumához közel álló forrásra hivatkozva. Ezt állítólag úgy tekintik, hogy India így növelheti saját exportját.

Újdelhi korábban Ukrajnából, Oroszországból és Ausztráliából vásárolt búzát, de a forrás szerint jelenleg leállította a gabonaimportot. A vásárlások leállításáról szóló döntésnek állítólag semmi köze a folyamatban lévő katonai konfliktushoz – közölte az Orosz Hírek.

“2018-tól kezdődően India állami programot indított a nemzeti export fellendítésére, és élesen korlátozta a mezőgazdasági importot a hazai termelők támogatása érdekében” – mondta a forrás a hírügynökségnek, hozzátéve, hogy azóta országa teljesen leállította a búza és a sárgaborsó importját.

Ehelyett India állítólag vegyesvállalatokat kíván létrehozni az országban, hogy az orosz búzát lisztté és más árucikkekké, például tésztává dolgozzák fel, és azokat a szomszédos országoknak továbbértékesítsék. Az oroszországi gyártású árukat is importálhatja, amelyeket indiai kiskereskedők rendelnek meg – írják..

A forrás elmondta a hírügynökségnek, hogy a 2017-2018-as pénzügyi évben az India által importált búza összmennyisége 364,5 millió dollár volt. Oroszország részesedése ebből 86,87 millió dollár volt, míg Ukrajna és Ausztrália 148,93 millió, illetve 125,63 millió dollárral részesedett.

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑