Indiában meghaladta az 50 ezret a halottak száma

Meghaladta Indiában az 50 ezret a koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható halálesetek száma, az utóbbi 24 órában több mint 900-an haltak bele a fertőzés okozta szövődményekbe – közölte az indiai egészségügyi minisztérium hétfőn.

A koronavírusos elhalálozások számát tekintve India a múlt héten előzte meg Nagy-Britanniát, és ezzel a globális összesítésben a negyedik helyre került az Egyesült Államok, Brazília és Mexikó után.

Az 1,3 milliárd lakosságú dél-ázsiai országban eddig 2,6 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hivatalosan, ennél több esetet csak az Egyesült Államokban és Brazíliában jegyeztek fel. Szakértők szerint a valós számok még ennél is magasabbak lehetnek Indiában, mert a fertőzésláncolatok nyomon követése gyengén működik.

A halálesetek számának emelkedő tendenciája ellenére az indiai egészségügyi minisztérium azt közölte, hogy az ország koronavírushoz köthető halálozási rátája a világon az egyik legalacsonyabb.

A tárca kommunikációja szerint a kiterjedt tesztelésnek, a szoros nyomon követésnek és a hatékony kezelésnek köszönhetően egyre többen gyógyulnak fel a vírus okozta Covid-19 betegségből.

Indiában június elején kezdték feloldani a járványellenes korlátozásokat. A különböző államokban máig érvényben van számos korlátozás és karanténra vonatkozó előírás.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑