Indiai püspökök imádkoznak a Jemenben elrabolt papért

Csatlakozva a Thomas Uzhunnalil szalézi atya szabadon bocsátásért imádkozókhoz, szülőhazájában Kerala államban, India déli részén a katolikus püspökök összejöttek, hogy imádkozzanak a tavaly márciusban Jemenben elrabolt papért. A szír-malabár egyház Indiában a napi szentmisébe bevezetett egy különleges imát érte.

A szír-malabár egyház mind az 57 püspöke, akik az egyházi zsinatra gyűltek össze, egy különleges imaalkalmat szerveztek január 12-én a Szent Mária-székesegyházban Kochiban, a keleti katolikus egyház székhelyén.

A püspökökhöz és a több száz egybegyűlt katolikushoz szólva George Alencherry bíboros, a szír-malabár egyház nagyérseke azt mondta, hogy bevezetnek egy imát a napi misébe az 58 éves szalézi misszionárius szabadon bocsátásáért.

A bíboros elmondta az egybegyűlteknek azt is, hogy az indiai kormány egy háromtagú csapatot hozott létre, amely a pap szabadon bocsátásán fog dolgozni és hogy az indiai katolikus egyház állandó kapcsolatban van a kormánnyal.

A katolikusok Kerala államban fokozták imáikat az elrabolt áldozatért, miután látták a videót, amelyen a pap segítségért könyörög.

Orientalista.hu – Szaléziak.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑