Indulnak a katonáink Debrecenből Irakba

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni laktanyájában búcsúztatták az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens hetedik váltásának katonáit augusztus 16-án. A kontingens jelentős részét a Bocskai lövészdandár katonái adják. Az eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is részt vett, több rendvédelmi vezető mellett Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere társaságában.

Sándor Zsolt dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke kiemelte, a közel-keleti szolgálat a legveszélyesebbek egyike, az ott élők mintegy 40 éve harci tevékenységek között élik mindennapjaikat, ezért lassan már a békés állapotok tűnnek furcsának számukra – ehhez pedig alkalmazkodnia kell az ott tevékenykedő katonáknak is.

A dandártábornok kifejezte reményét, egyúttal elvárását a hamarosan odautazók felé, hogy tudásuk legjavát adva, egymásra is vigyázva, figyelve szolgálnak majd az elkövetkező hónapokban.

Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka és Sándor Zsolt együtt fogadták a kontingens tagjait, tisztelegtek a díszzászlók előtt.

Civishir.hu

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑