Cadmus fordítás Cadmus

Irak hadműveletet indít az Iszlám Állam ellen Bagdad közelében

2021. 08. 24.

Irak biztonsági műveletet indít az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai ellen a fővárostól, Bagdadtól északra – jelentette be hétfőn Musztafa al-Kádimi iraki miniszterelnök.

Sajtóirodájának közleménye szerint a kormányfő e bejelentését a Bagdadtól 30 kilométerre északra található at-Tármijába tette, ahol katonai parancsnokokkal és magas rangú biztonsági tisztségviselőkkel vitatta meg a térségbeli helyzetet.

A beszámoló szerint Kádimi elmondta: a műveletet a helyiekkel együttműködve, az alvó terrorsejtek felszámolása érdekében indították.

A miniszterelnök a művelet elindítását három nappal azután jelentette be, hogy – az iraki belügyminisztérium forrása szerint – az Iszlám Állam harcosai megölték az iráni támogatású iraki milíciák ernyőszervezetének, a Népi Mozgósítási Erőknek (al-Hasd as-Saabi) hat tagját, további négy tagját pedig megsebesítették.

Bár Irak 2017 végén győzelmet hirdetett az Iszlám Állam felett, a terrorszervezet szétszéledt harcosai közül jó páran bevették magukat a sivatagokba és egyéb területekre, és onnan kiindulva hajtanak végre támadásokat a biztonsági erők és civilek ellen.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑