2019. 06. 20.

Irakban támadás ért egy amerikai katonáknak is szállást adó bázist

A támadás a feszült regionális környezetben történt, amikor is Washington azzal vádolja Iránt, hogy olajszállító tanker hajókat támadott meg az Ománi öbölben.

Az iraki hadsereg nyilatkozatot adott ki, mely szerint milicisták támadták meg a Balad légi bázist Bagdadtól északra. Három aknavető gránát találta el a bázist, de személyi sérülés nem történt annak ellenére, hogy a támadás következtében kisebb tüzek keletkeztek.

Az AP hírügynökség egy név nélkül nyilatkozó biztonsági tisztre hivatkozva kijelentette, hogy a Balad légibázison amerikai kiképző tisztek tartózkodnak.

A támadás egy hónappal az után történt miután az Egyesült Államok felszólította az Irakban működő hivatalait, hogy a nem feltétlenül szükségesen ott tartózkodó hivatalnokai haladék nélkül hagyják el az országot.

A Bagdadban található szigorúan őrzött Zöld Zóna, ahol nemzetközi intézmények találhatóak szintén kapott egy rakéta találatot.

Az Egyesült Államok és szövetségesei 2014-óta harcolnak az Iszlám Állam nevű terror szervezet ellen, mely jelentős területeket foglalt el Szíriában és Irakban. Az amerikai koalíció azóta több mint 1300 iraki civilt gyilkolt meg.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Sputnik News)

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑