Cadmus fordítás Cadmus

Iraki elnök szerint meg kell védeni a türkmének jogainak

Minden fél közös felelőssége a türkmének jogainak védelmezése, s az, hogy nagyobb szerepet vállaljanak Irak újjáépítésében, jelentette ki Barham Szaleh iraki köztársasági elnök.

Minden fél közös felelőssége a türkmének jogainak védelmezése, s az, hogy nagyobb szerepet vállaljanak Irak újjáépítésében, jelentette ki Birhem Salih iraki köztársasági elnök.

Az iraki köztársasági elnöki hivatal írásos közleménye szerint Barham Szaleh  a fővárosban, Bagdadban fogadta az Iraki Türkmén Front (ITC) elnöke, Erset Salihi vezette türkmén küldöttséget.

A tárgyaláson az ország legutóbbi politikai és biztonsági fejleményei kerültek szóba.

„A türkmének jogos igényeinek teljesítése és az, hogy nagyobb szerepet vállaljanak Irak újjáépítésében, minden fél közös felelőssége” – jelentette ki a köztársasági elnök, aki hangsúlyozta a békés egymás mellett élés fontosságát, s a politikai felek közötti nézetkülönbségek párbeszéd útján való rendezését.

A türkmén küldöttség a tárgyalás során hangsúlyozta Irak nemzeti egysége iránti támogatását és a biztonság és gazdaság területén tett hozzájárulásukat.

A küldöttség azt is hangsúlyozta, hogy támogatják a kormány programját.

TRT

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑