2018. 09. 23.

Irán Amerikát is felelősnek tartja a szombati merényletértDrámai felvételek láttak napvilágot az iráni Ahvazban elkövetett szombati merényletről. A támadók egy díszszemlén kezdtek el lövöldözni, és legalább 25 embert öltek meg, mielőtt őket is lelőtték.

A merényletért a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet és az Al-Ahvazieh arab-szunnita csoport is vállalta a felelősséget. Utóbbit Teherán szerint Szaúd-Arábia finanszírozza.

Ahvaz Huzesztán tartomány központja, ahol az ország arab kisebbsége több síitaellenes tüntetést is tartott az utóbbi időben.

A fegyveresek a pódiumon ülő katonai elöljárókra is rátámadtak.

Az iráni vezetés szerint külföldön kiképzett, felfegyverzett és fizetett terroristák voltak az elkövetők. A külügyminiszter tweetjében a térség terroristákat szponzoráló államait, és amerikai főnöküket teszi felelőssé a merényletért.

Az Irak-iráni háború 1980-as kitörésének évfordulóján országszerte több katonai parádét is tartottak. A támadásnak 57 sérültje is van, a halottak között pedig legalább tizenketten az iráni Forradalmi Gárda tagjai voltak.

Euronews

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com