Cadmus fordítás Cadmus

Irán azonnali válaszcsapásra figyelmeztet, ha az USA megtámadja a bázisait

2023. 03. 27.

Irán azt követően adta ki a figyelmeztetést, hogy az USA lecsapott Szíriában, ami megtorlás volt a részükről egy halálos drónakció miatt – közölte a Liner.

Mint ismeretes, a halálos drónakcióban meghalt egy amerikai vállalkozó, ami után Joe Biden megadta a zöld jelzést az amerikai válaszcsapásokra. Nem sokkal ezután Teherán azzal fenyegetőzött, hogy azonnali válaszcsapást indítanak, ha az USA támadást indít a bázisai ellen.

Az iráni biztonsági szóvivő azt mondta, az Iránhoz kötődő támaszpontok elleni támadásokra azonnali válaszlépésekkel fognak reagálni, miután a jelentések szerint 19 ember vesztette életét a Szíriát ért amerikai támadásokban.

Az elmúlt éveket tekintve ez volt az egyik leghalálosabb csapás az USA részéről Szíriában, aminek keleti oldalát vették célba. A csütörtöki támadásban egy másik amerikai vállalkozó is megsérült, illetve mellette öt amerikai katona.

Washington azt mondja, a támadást Iránból indították, majd a megtorlás részeként az amerikai légitámadásban három szíriai katona és tizenegy szíriai harcos, illetve öt más nemzetiségű harcos vesztette életét, akik a kormányhoz csatlakoztak.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑