Irán egyesítésre szólítja fel a muszlimokat

Irán elítélte a kabuli terrortámadást, és összefogásra szólította fel a muszlimokat.

Az iráni külügyminiszter elítélte az afgán fővárosban elkövetett robbantásos merényletet, és egy újabb példának említette az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által elkövetett gonoszságai közt. Továbbá hangsúlyozta a síiták és a szunniták közötti egység létrejöttének fontosságát a terrorizmus és a szélsőségek legyőzésében.

Mohammad Javad Zarif iráni külügyminiszter szerint a síiták és a szunniták is áldozatok, és egységet kell alkotniuk, hogy legyőzzék a szélsőségeseket – írja a Russia Today egy vasárnapi cikkében.

Az iráni külügyminisztérium szóvivője Bahram Qasemi az afganisztáni terrortámadást illetően részvétét fejezte ki az emberek, az afgán kormány és az áldozatok családjai felé.

Qasemi embertelennek és az iszlámmal összeegyeztethetetlennek vélte a merényletet. Elmondása szerint a terrorizmus, a szélsőséges eszmék mindig és mindenhol veszélyeztetik az ártatlan emberek életét, ami elfogadhatatlan és indokolatlan.

Qasemi hozzátette: Az összes állam illetve a nemzetközi közösség együttműködése és egybehangzó egyetértése nélkül nem lehet felszámolni és kiirtani ezt az iszonyatos jelenséget.

Orientalista.hu – Syriana

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑